Atelier de lectura duhovniceasca la Centrul de Tineret Sfanta Mahrama din Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Atelier de lectură duhovnicească la Centrul de Tineret Sfânta Mahramă din Iași

[2013-02-08]
Centrul de Tineret „Sfânta Mahram㓠al Parohiei „Sfânta Mahramă a Domnului“ și „Sfinții Martiri Brâncoveni“ din Iași organizează luni, 11 februarie 2013, în Paraclisul „Sfânta Muceniță Valentina“, evenimentul „Atelierul de lectură duhovnicească“, ediția a IX-a, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.
Această activitate se adresează credincioșilor din parohie care au împrumutat cărți din biblioteca parohială. „Dintre cei 146 de cititori, unii doresc să ne întâlnim periodic pentru a primi explicații la textele mai dificile. Avem și unii cititori imobilizați la pat sau cu diferite neputințe care nu se pot deplasa pentru a primi altă carte. La aceștia merg tineri voluntari și le duc alte cărți. Cea mai harnică cititoare este doamna Gheorghiță Niculina, care din iunie 2012 până în prezent a citit 18 cărți. Cititorii au diferite profesii: educatori, farmaciști, juriști, croitori, muncitori s.a. Sunt chiar și câțiva profesori universitari“, a declarat pr. Gheorghe Mihăilă, slujitor la Biserica „Sfânta Mahramă a Domnului“ și „Sfinții Martiri Brâncoveni“ din Iași. Amintim că activitățile Centrului de Tineret „Sfânta Mahram㓠din acest an au debutat pe 20 ianuarie, când s-a organizat o acțiune filantropică pentru persoanele aflate în situații de risc. Prin intermediul tinerilor din parohie, trei familii nevoiașe au primit pachete cu alimente, fructe și dulciuri. „Inițiativa lăudabilă a aparținut unui grup de tineri care s-au cunoscut și au devenit prieteni în tabăra de weekend, organizată în perioada 8-10 iunie 2012 de Centrul «Sfânta Mahramă» la Mănăstirea Miclăușeni“, a amintit pr. Gheorghe Mihăilă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 917, Ultimul acces: 2022-09-27 20:34:07