Episcopii britanici despre proiectul de lege despre casatorie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopii britanici despre proiectul de lege despre căsătorie

[2013-02-06]
Vice-președintele Conferinței Episcopale a Angliei și Țării Galilor afirmă că legea privind căsătoria, care va trece prin Parlament, nu este despre egalitate, și că multe probleme privitoare la legislație nu au fost suficient gândite. Arhiepiscopul Peter Smith de Southwark a dat declarația sa de presă după votul de marți, 400 pentru și 175 împotrivă, din Camera Comunelor, în favoarea "căsătoriilor" între persoane de același sex. Legislația urmează acum să intre într-o analiză mai atentă în Parlament.
"Biserica Catolică continuă să sprijine căsătoria înțeleasă de societate timp de secole ca angajamentul pe viață, semnificativ și unic, între un bărbat și o femeie, pentru binele reciproc și cu deschidere pentru procreare și educarea copiilor", susține Arhiepiscopul în declarația sa. Prelatul afirmă opoziția Bisericii față de proiectul de lege, adăugând că "în ciuda pretențiilor suporterilor legii, că problema centrală este una despre egalitate, legea actuală caută să redefinească conceptul de căsătorie, ceea ce va avea consecințe asupra societății în ansamblu". "A devenit clar în dezbaterea din Camera Comunelor faptul că guvernul nu s-a gândit suficient la mai multe probleme profunde din lege, ridicate de membrii Parlamentului", a avertizat Arhiepiscopul. "Va fi extrem de important ca numeroasele îngrijorări exprimate de noi și de alții să fie analizate în totalitate și cu atenție în următoarele etape ale trecerii proiectului prin Parlament."
Conform publicației Catholic Herald, Episcopul Philip Egan de Portsmouth a vorbit despre consecințele pe termen lung ale legislației. "Așa după cum Biserica a fost forțată să își abandoneze serviciile de adopție, la fel catolicii care lucrează în domeniul medical sau în serviciile sociale se vor găsi în contexte de presiune morală intolerabilă", a spus Episcopul în declarația sa. "Aceste presiuni vor fi fără îndoială resimțite și de școlile catolice, de profesori, de personal și de părinți." Agențiile catolice de adopție din Marea Britanie au început să se închidă începând cu 2008, din momentul în care legea s-a schimbat, forțând să plaseze copii și la cupluri homosexuale.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 565, Ultimul acces: 2021-03-06 17:56:22