Un nou preot pentru credinciosii Parohiei mehedintene Cocorova - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un nou preot pentru credincioșii Parohiei mehedințene Cocorova

[2013-02-11]
Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei s-a aflat în Duminica a XVI-a după Rusalii în mijlocul credincioșilor parohiei mehedințene Cocorova. Preasfinția Sa a hirotonit în biserica parohiei un nou păstor de suflete pentru asigurarea necesităților de ordin spiritual ale creștinilor de aici și pentru săvârșirea sfintelor slujbe, după cum a precizat Cătălin Cernătescu, Redactor știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei.
A primit astfel, Taina Hirotoniei părintele diacon Ion Bratu pe seama Bisericii cu hramul “Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”, fiind ales în rândul slujitorilor Bisericii, prin punerea mâinilor chiriarhului locului.
După Sfânta Liturghie, protoiereul Protopopiatului Drobeta Turnu Severin Nord, părintele Ionuț Semenescu, a dat citire actului oficial de instalare a preotului Ion Bratu în biserica Parohiei Cocorova. Preasfințitul Părinte Episcop i-a încredințat păstorului sufletesc înaintea credincioșilor cheia bisericii, Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce pe care să le folosească în slujirea învățătorească, sfințitoare și pastorală.
Părintele Ion Bratu a mulțumit ierarhului pentru cinstea de a-i deveni fiu duhovnicesc, născut prin taina punerii mâinilor și pentru încrederea acordată într-o misiune diferită de toate celelalte dregătorii lumești. Semnând împreună cu soția mărturisirea de credință, părintele Bratu a promis înaintea lui Dumnezeu și a oamenilor că va locui împreună cu familia în parohia încredințată, încercând să sporească pe calea mântuirii și să conducă credincioșii spre Împărăția lui Dumnezeu, destinația finală a tuturor celor botezați în Hristos.
Tot în această duminică în care s-a făcut pomenirea Sfântului Sfințitului Mucenic Haralambie, Episcopul Magnesiei, Preasfințitul Nicodim a săvârșit rânduiala hirotesiei întru duhovnic a tânărului preot Olaru Andrei Lucian de la Parohia Dâlbocița, Protopopiatul Baia de Aramă. De astăzi înainte, acesta va putea săvârși Taina Spovedaniei pentru credincioșii pe care îi păstorește.
Hirotesia întru duhovnic nu este oferită o dată cu Hirotonia, acordându-se doar după ce preoții se dovedesc pregătiți pentru această misiune pastorală specială.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1314, Ultimul acces: 2024-03-28 18:38:50