Hramul Parohiei Laza, Protopopiatul Vaslui - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hramul Parohiei Laza, Protopopiatul Vaslui

[2013-02-11]
Sute de credincioși au participat, ieri, 10 februarie 2013, la hramul Bisericii „Sfântul Haralambie“ din parohia Laza, Protopopiatul Vaslui. Programul liturgic a început ieri-dimineață cu Utrenia și a continuat cu Acatistul, Sfânta Liturghie și Parastasul pentru cei adormiți, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.
Predica din cadrul slujbei a fost ținută de pr. Bogdan Halapciug, de la Parohia Pogana, Protopopiatul Bârlad. „La final, toți credincioșii veniți din satele învecinate au servit o masă caldă, bucurându-se de dragostea enoriașilor din Laza. Mulțumim Sfântului Haralambie pentru că mijlocește prin rugăciunile sale către Dumnezeu“, a spus pr. paroh Corneliu Halapciug.
Prima biserică din Laza este atestată la 1780, însă, fiind din lemn, s-a uzat foarte mult. În anul 1919 s-a sfințit o nouă biserică din cărămidă. Întrucât în acele vremuri era o molimă care provoca moartea animalelor, noul sfânt lăcaș a fost închinat Sfântului Haralambie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3958, Ultimul acces: 2021-04-02 23:38:57