Duminica a XVI-a dupa Rusalii la parohia Munteni Buzau II - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Duminica a XVI-a după Rusalii la parohia Munteni Buzău II

[2013-02-11]
Duminică, 10 februarie 2013, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Munteni Buzău II, Protopopiatul Slobozia, potrivit sf-esc.ro. Alături de Preasfinția Sa s-au aflat: preacucernicul părinte consilier Daniel Enașcu, preacucernicul părinte Dumitru Drăghici, Protopop de Slobozia și un sobor de preoți și diaconi, iar răspunsurile la strană au fost date de Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia. La slujbă au participat autorități locale, județene și centrale, dar și numeroși credincioși.
În cuvântul de învățătură rostit credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a explicat pericopa evanghelică cu parabola talanților, despre așteptarea activă și responsabilă, care este privegherea pe care Mântuitorul o cere de la noi. A marcat momentul de 20 de ani de la punerea pietrei de temelie a bisericii parohiale și a felicitat preoții și credincioșii pentru osteneala depusă și pentru lucrul frumos pe care l-au săvârșit.
După Sfânta Liturghie Preasfinția Sa a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai sfântului locaș din comunitatea Munteni Buzău.
După amiază, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit slujba înmormântării la biserica parohiei Mărculești, pentru adormitul Gheorghe Rada, ostenitor al Centrului Eparhial, unde a participat și un sobor impresionant de preoți și diaconi, colegi, rude, prieteni și cunoscuți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 547, Ultimul acces: 2021-04-01 16:27:49