Hramul bisericii ”Sfantul Haralambie” din Suceava - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hramul bisericii ”Sfântul Haralambie” din Suceava

[2013-02-11]
Sfântul Haralambie este și ocrotitorul bisericii din incinta Spitalului de Psihiatrie din Suceava. Sfânta Liturghie a fost oficiată aici de Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, potrivit TRINITAS TV.
Înaltpreasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți despre personalitatea Sfântului Haralambie, arătând că acesta este mijlocitor al rugăciunilor noastre către Dumnezeu.
Situată lângă Spitalul de Psihiatrie, Biserica Sfântul Haralambie din cartierul sucevean Burdujeni a fost sfințită în anul 2004.
Biserica s-a dovedit neîncăpătoare pentru bolnavii, personalul medical și credincioșii veniți să asiste la slujbă și să asculte cuvântul de învățătură al ierarhului. Cei prezenți s-au putut închina și la fragmentul din moaștele Sfântului Haralambie care se păstrează în lăcașul de cult.
La final, ierarhul a citit a rugăciune de dezlegare și a binecuvântat ofrandele aduse de parohie și credincioși cu prilejul hramului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2486, Ultimul acces: 2022-08-15 06:38:41