Anul Reginei Tamar in Biserica Ortodoxa a Georgiei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Anul Reginei Tamar în Biserica Ortodoxă a Georgiei

[2013-02-12]
Biserica Ortodoxă Georgiană o va omagia în anul 2013 pe Regina Tamar.
Deși datele privitoare la moartea reginei georgiene fac încă obiectul unor cercetări, Patriarhul Ilia al II-lea al întregii Georgii susține opiniile multora dintre oamenii de știință care afirmă că în 2013 se împlinesc 800 de ani de la moartea suveranei, potrivit TRINITAS TV.
Domnia reginei Tamar a marcat perioada de maximă înflorire a Regatului Georgiei din întreaga sa istorie. Imperiul din Trapezunt a fost practic dependent de Georgia pentru mai mult de două secole. Georgienii o numesc pe această mare conducătoare „Regina Tamar cea Mare”. Perioada secolelor XII – XII, și în special domnia reginei Tamar cea Mare poate fi considerată perioada de aur a Georgiei. În afara realizărilor politico-militare, această perioadă a fost caracterizată printr-o înflorire extraordinară a culturii, științelor și artei georgiene.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 491, Ultimul acces: 2021-04-17 09:08:50