Vizita pastorala in Parohia Madrigesti, Protopopiatul Sebis - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizită pastorală în Parohia Mădrigești, Protopopiatul Sebiș

[2013-02-26]
În Duminica Vameșului și a Fariseului, Înalt Preasfințitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului, a efectuat o vizită pastorală în Parohia Mădrigești, Protopopiatul Sebiș, păstorită de părintele Lucian Ioan Ștefănuț, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.
În fața bisericii din Filia Buceava, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil“, chiriarhul a fost întâmpinat de copiii și tinerii satului, îmbrăcați în straie populare, de reprezentanții administrației locale și de un mare număr de credincioși. Înalt Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu preotul paroh și diaconul Marius Braiț, în prezența enoriașilor.
În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Înalt Preasfinția Sa a arătat că pilda Evangheliei duminicii a XXXIII-a și sfaturile Apostolului (Luca 18, II Timotei 3), mai ales pentru cei tineri, au în vedere ținuta creștinului în Biserică și societate, cea dintâi veghind la propășirea celeilalte.
„Virtutea smereniei face a cunoaște în adâncul conștiinței puținătatea realizărilor fiecăruia față de mulțimea posibilităților. De aceea numai ea înalță spre desăvârșire“, a arătat Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Timotei. În după-amiaza aceleiași zile, Înalt Preasfinția Sa a participat, în biserica parohială cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ din Mădrigești, la slujba Tainei Sfântului Maslu de obște, în finalul căreia a vorbit preoților și credincioșilor prezenți despre începutul perioadei Triodului, care îndeamnă pe întregul său parcurs, prin prisma citirilor duminicale și a slujbei Sfântului Maslu, la cercetarea conștiinței spre recunoașterea greșelilor, nutrirea dorinței îndreptării în întâmpinarea sărbătorii pascale.
Sub prezidarea Înalt Preasfințitului Timotei, în biserică s-a desfășurat, în continuare, consfătuirea Cercului misionar preoțesc Gurahonț, coordonat de preotul Dorel Moț. Tema centrală: „Sfântul Constantin cel Mare. Medalion istoric“, susținută de către preotul Ioan Florea de la Parohia Dieci, cât și temele cu caracter pastoral-misionar și liturgic „Preotul om al lui Dumnezeu și omul bisericii“ și „Sfânta Liturghie - Cum promovăm cântarea în comun?“ au oferit IPS Timotei prilejul de a concluziona asupra celor prezentate, asupra îndatoririlor duhovnicești ale preoților față de enoriașii lor, atât prin mijlocirea pastorației colective, cât și a celei individuale, aceasta și cu referire la viața creștină din epoca Sfinților Împărați Constantin și Elena, omagiați în acest an. La final, preotul paroh a mulțumit Înalt Preasfinției Sale pentru prezența în mijlocul credincioșilor de pe aceste meleaguri, de asemeni a mulțumit preoților și credincioșilor prezenți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3211, Ultimul acces: 2021-05-08 03:29:40