Liturghie Arhiereasca la Catedrala Patriarhala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Liturghie Arhierească la Catedrala Patriarhală

[2013-03-03]
La Catedrala Patriarhală din București, astăzi, 3 martie 2013, în Duminica a XXXIV-a după Rusalii, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul ortodox român al Australiei și Noii Zeelande, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
După citirea Pericopei Evanghelice rânduită de Biserica Ortodoxă la această sărbătoare Preasfinția Sa a ținut și un cuvânt de învățătură în care a evidențiat învățăturile desprinse din aceasta.
„Din această pildă trebuie să înțelegem că orice păcătos, orice om care a greșit înaintea lui Dumnezeu dacă se întoarce cu pocăință, cu smerenie la Dumnezeu este primit în casa lui Dumnezeu, iar acei care rămân pentru toată viața lor în ascultare și smerenie în lucrare continuă, duhovnicească trebuie să ia aminte să nu cârtească și să nu judece pe cei care sunt într-un fel sau altul mai drepți sau mai păcătoși decât ei. Aceasta este învățătura principală care se desprinde din această pildă pentru că nu este o întâmplare istorică care ar fi avut loc în viața Mântuitorului. El rostește această pildă tocmai pentru a le arăta celor care lucrau în dreptate după cuvântul revelat de Moise, după poruncile descoperite de Dumnezeu că nu numai dreptatea este demnă de luat în considerare, ci trebuie să avem și smerenia cuvenită ca oameni și să nu luăm locul Dreptului Judecător și să ne apucăm să-i judecăm pe cei de lângă noi așa cum făceau fariseii și cărturarii când Îl judecau pe Mântuitorul Iisus Hristos Care căuta să-i aducă aproape pe toți cei păcătoși“, a explicat Preasfințitul Părinte Mihail.
Răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie au fost oferite de Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române care a fost dirijată de Părintele Diacon Răzvan Ștefan.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 828, Ultimul acces: 2024-03-26 12:32:51