Mesaj la intronizarea noului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Etiopiene Tewahedo - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mesaj la întronizarea noului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Etiopiene Tewahedo

[2013-03-03]
Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul întronizării Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop MATIAS, Patriarh ales al Bisericii Ortodoxe Etiopiene Tewahedo:
Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop MATIAS,
Patriarh ales al Bisericii Ortodoxe Etiopiene Tewahedo
Înaltpreasfinția Voastră,
Cu frățească dragoste în Hristos, felicităm pe Înaltpreasfinția Voastră pentru alegerea, în data de 28 februarie 2013, ca cel de al șaselea patriarh al Bisericii Ortodoxe Etiopiene Tewahedo.
Experiența pastorală, inter-creștină și inter-religioasă vastă pe care ați dobândit-o în timpul activității ca ierarh al Bisericii Voastre în diaspora, în S.U.A. și în Țara Sfântă, este o garanție că veți continua activitatea bogată și rodnică a predecesorului Înaltpreasfinției Voastre, fostul patriarh Abune Paulos.
Ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos să Vă întărească în această slujire atât de importantă pentru binele poporului etiopian ortodox, care Vă este încredințat spre grijă pastorală.
Întru mulți și binecuvântați ani!
Cu îmbrățișare frățească în Hristos Domnul,
† DANIEL
Patriarhul României

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 835, Ultimul acces: 2024-03-23 09:00:11