Olimpiada de religie pentru copiii si tinerii din SUA si Canada - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Olimpiadă de religie pentru copiii și tinerii din SUA și Canada

[2013-03-02]
În Arhiepiscopia Ortodoxă Română din cele două Americi se desfășoară cea de-a patra ediție a olimpiadei de religie. Această olimpiadă se adresează copiilor din parohiile ortodoxe românești, cu aptitudini și aplecare pentru cunoștințele religioase la care sunt înscriși sau nu în programele școlilor parohiale, informează romarch.org, site-ul eparhiei ortodoxe românești, citat de "Ziarul Lumina".
Tema ediției din acest an a olimpiadei de religie este dedicată Anului omagial Sfinții Împărați Constantin și Elena în Patriarhia Română, iar subiectul predilect va fi puterea credinței și libertatea religioasă a Sfinților Constantin și Elena. Pot participa copii cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani și tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Prima etapă va fi cea parohială, care va avea loc în 14 aprilie, în Duminica Sfântului Ioan Scărarul sau a patra din Postul Sfintelor Paști. În Duminica Sfântului Apostol Toma sau a doua după Paști, 12 mai, va avea loc etapa mitropolitană. Date fiind aria mare a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi și distanța dintre orașe, vor fi organizate șase centre mitropolitane. Tematica olimpiadei de religie, atât la etapa pe parohie, cât și la cea mitropolitană, este constituită din programa analitică pentru școlile parohiale a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi pentru anul școlar în curs. Câștigătorii premiului I de la etapa mitropolitană vor participa gratuit la tabăra de vară organizată de Arhiepiscopia Ortodoxă Română din cele două Americi în vara acestui an.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 758, Ultimul acces: 2024-04-30 05:15:21