Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea este bine - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea este bine

[2013-03-01]
Directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, pr. Federico Lombardi, SJ, a oferit în această după-masă, la o conferință de presă, unele informații despre perioada sede vacante (scaun vacant) și despre primele ore de când Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea și-a încheiat pontificatul.
Astfel, pr. Lombardi a vorbit de dimineață cu secretarul personal al Papei emerit, Arhiepiscopul Georg Ganswein, prefectul Casei Papale, care i-a spus că ieri seară Sanctitatea Sa a fost relaxat și împăcat, a urmărit diverse canale de știri, și-a exprimat recunoștința pentru munca jurnaliștilor, precum și față de cei ce s-au implicat în procedurile de mutare a sa din Vatican la Castel Gandolfo. După o scurtă plimbare prin Palatul Apostolic, a spus secretarul, fostul Pontif s-a retras în dormitor și a dormit foarte bine.
Astăzi, conform programului său obișnuit de dimineață, de la 7AM a celebrat Liturghia, după care a recitat Liturgia Orelor. După-masa avea programată o ieșire, de la 4PM, prin grădinile Palatului Apostolic de la Castel Gandolfo, plimbare combinată cu rugăciunea Rozariului. Sanctitatea Sa și-a adus la noua reședință diferite cărți de teologie, istorie și spiritualitate. Pe moment, conform Arhiepiscopul Georg Ganswein, citește o carte a teologului elvețian Hans Urs von Balthazar.
În altă ordine de ieri, la 8PM, ora Romei, Arhiepiscopul Giovanni Angelo Becciu, substitut al secretariatului de stat, a trimis o scrisoare tuturor reprezentanților diplomatici de pe lângă Sfântul Scaun, informându-i că, pe perioada de sede vacante, toate problemele vor fi rezolvate de substitut și respectiv de decanul Colegiului Cardinalilor, Cardinalul Angelo Sodano. În această dimineață apartamentele papale din San Giovanni in Laterano au fost sigilate.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 831, Ultimul acces: 2024-03-28 04:25:32