Intrunirea Consiliului eparhial al Episcopiei Caransebesului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întrunirea Consiliului eparhial al Episcopiei Caransebeșului

[2013-03-06]
Consiliul Eparhial al Episcopiei Caransebeșului s-a întrunit, marți, 5 martie 2013, în ședință de lucru.
După cum informează site-ul episcopiacaransebesului.ro, în cadrul întrunirii au fost adoptate mai multe hotărâri, precum: transformarea Filiei Ineleț, din cadrul Parohiei Bogâltin, Protopopiatul Băile-Herculane în schit de călugări. Această modificare a fost stabilită în ședința Permanenței Consiliului Eparhial din data de 14 ianuarie 2013, la propunerea Adunării Eparhiale a Episcopiei Caransebeșului și în conformitate cu prevederile art. 75, alin. (2) și ale art. 102, lit. (f) din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, s-a hotărât înființarea Schitului „Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Atanasie al Athonului” Ineleț, prin desființarea Filiei Ineleț din cadrul Parohiei Ortodoxe Române Bogâltin, Protopopiatul Băile-Herculane, cu data de 1 februarie 2012.
La propunerea sectorului cultural, s-a aprobat planul cadru al manifestărilor dedicate „Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena în eparhie”. La această omagiere se adaugă și tema eparhiei denumit㠄Personalități culturale și clericale în sprijinul culturii bănățene”. Programul cuprinde conferințe preoțești, manifestări ale școlilor teologice, precum și simpozionul internațional din cadrul „Săptămânii credinței și culturii în Episcopia Caransebeșului ”. Pe lângă acestea vor fi publicate diferite volume de carte și alte lucrări care vor evidenția temele menționate.
De asemenea, s-au luat hotărâri cu privire la distribuirea și valorificarea lumânărilor și au fost dezbătute și analizate diferite aspecte de ordin administrativ-gospodăresc cu care se confruntă Eparhia Caransebeșului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 710, Ultimul acces: 2024-03-27 02:16:26