Biblia jubiliara in scolile din Arhiepiscopia de Cluj - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biblia jubiliară în școlile din Arhiepiscopia de Cluj

[2005-06-15]
Prezent ieri, 14 iunie 2005, în Catedrala din Cluj la Te-Deum-ul pentru încheierea anului școlar, Arhiepiscopul Bartolomeu Anania și-a reluat îndemnul adresat elevilor la curiozitatea de a deschide cărțile folositoare, la a se înarma cu spiritul de discernământ, de a alege, de pe acum, între bine și rău, oprind-o acolo, unde ea poate fi primejdioasă. Accentul a fost plasat pe importanța construirii unei culturi generale prin lecturile din autorii români și străini, pe care orice om care dorește să pășească în viața adevărată trebuie să le aibă. Pe lângă toate acestea, Sfânta Scriptură rămâne cartea fundamentală din orice cultură, ale cărei adevăruri sunt insuflate de Duhul Sfânt.

Cu acest prilej, Arhiepiscopul Bartolomeu le-a anunțat elevilor și profesorilor intenția Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului de a înzestra, până la toamnă, fiecare bibliotecă școlară, din județele Cluj și Bistrița-Năsăud, cu cel puțin un exemplar din Biblia-ediția jubiliară a Sfântului Sinod. Acest lucru se va face cu sprijinul preoților dintr-un fond al protopopiatelor și parohiilor, care vor identifica școlile pe care le vor înzestra cu Biblii. Biblia va sta la dispoziția elevilor și copiilor pentru a nu fi lipsiți de acest monument al culturii universale și care, îndrumați pe profesorii de limbă română și religie, vor avea sprijinul unor lecturi sistematice, colective pentru a înțelege și pătrunde cât mai adânc în frumusețea Sfintei Scripturi. Informațiile provin de pe situl Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului și Clujului, Arhiepiscopia-Ort-Cluj.org. (SI05-10417)

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 1016, Ultimul acces: 2021-04-23 10:41:13