Cardinalul Koch la Catedrala Sf. Iosif din Bucuresti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Koch la Catedrala Sf. Iosif din București

[2013-12-04]
Sosit în România pentru prima oară, Cardinalul Kurt Koch, președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, s-a întâlnit în după-amiaza zilei de marți, 3 decembrie, cu IPS Ioan Robu, Episcopul auxiliar Cornel Damian și un grup de 28 de preoți din Arhidieceza Romano-Catolică de București, la sediul episcopal de lângă Catedrala Sf. Iosif, informează ARCB.ro într-un material semnat de Cristina Grigore.
Episcopii și preoții l-au informat pe Eminența Sa asupra stadiului actual al relațiilor ecumenice din țara noastră, îndeosebi asupra relațiilor cu Biserica Ortodoxă Română majoritară. După întâlnire, Cardinalul Koch a prezidat Sfânta Liturghie în Catedrala Sf. Iosif, alături de IPS Francisco Javier Lozano, Nunțiu Apostolic în România, PS Cornel Damian, Episcop romano-catolic auxiliar de București, PS Mihai Frățilă, Episcop greco-catolic auxiliar de București, pr. Fadi Rouhana, parohul comunității maronite din București și mai mulți preoți romano și greco-catolici din capitală.
În predica sa, Cardinalul Koch a subliniat că timpul Adventului, pe care credincioșii catolici îl trăiesc în această perioadă, este un timp marcat de lumină și de bucurie, un timp nu al așteptării, ci în care se celebrează deja venirea lui Dumnezeu între oameni, o venire începută dar încă neîmplinită pe deplin. "Încă de pe acum Dumnezeu vrea să fie prezent în lumea noastră și aceasta prin noi cei ce credem. Prin credința noastră, prin speranța și iubirea noastră, Dumnezeu vrea să facă să strălucească lumina Sa de Advent în noaptea omenirii", a spus Cardinalul. "În săptămânile următoare din Advent să ne rugăm pentru venirea Duhului, care ne va deschide inimile ca să vedem din nou că noi creștinii trăim în Advent nu numai în primele săptămâni ale anului liturgic, dar mereu, reașezând speranța noastră în venirea lui Dumnezeu", a mai spus Eminența Sa.
Vizita Cardinalul Kurt Koch în țara noastră continuă până sâmbătă, 7 decembrie a.c., cu întâlniri cu președintele Traian Băsescu, Patriarhul Daniel, Eminența Sa Cardinal Lucian Mureșan și vizitarea unor comunități greco-catolice din Ungheni, Blaj și Cluj-Napoca. Consiliul pontifical pentru promovarea unității creștinilor este un organism al Curiei Sfântului Scaun înființat în 1960 cu scopul de a promova în Biserica Catolică un adevărat spirit ecumenic, conform cu directivele Conciliului Vatican II. De asemenea, Consiliul promovează dialogul și colaborarea cu celelalte Biserici creștine.
(Sursa: ARCB.ro)
Legături:
•Album foto Facebook

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 630, Ultimul acces: 2023-06-01 17:25:57