Activitati filantropice in Arhiepiscopia Ramnicului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Activități filantropice în Arhiepiscopia Râmnicului

[2013-12-05]
Arhiepiscopia Râmnicului în parteneriat cu Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” și Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Râmnicu Vâlcea au desfășurat Miercuri, 4 decembrie 2013, o serie de activități filantropice misionare la Centrul de Criză și Respite-Care și Casa Pinocchio din Băbeni.
Un grup de maici de la Mănăstirea Dintr-un Lemn împreună cu enoriași ai Parohiei Sfântul Ioan Botezătorul din Râmnicu Vâlcea, coordonați de către Pr. Dr. Nicolae Proteasa, Director al Seminarului și preot-slujitor al parohiei amintite, au vizitat copiii și persoanele adulte aflate în aceste centre medicale, oferindu-le daruri, au cântat colinde și au rostit rugăciuni pentru vindecarea celor bolnavi. Din partea Arhiepiscopiei Râmnicului la eveniment a luat parte Părintele Constantin Olariu, Inspector pentru catehizarea parohială.
„Perioada Postului Crăciunului este un bun prilej de a oferi daruri și ne alăturăm, în felul acesta, celor care au înțeles mesajul Bisericii de a-i vizita pe bolnavi, pe cei aflați în neputință. Dincolo de darurile pe care le oferim, căutăm să arătăm celor bolnavi grija pe care le-o purtăm, pentru că îi regăsim adeseori afectați de sentimentul acesta că au fost părăsiți. Pe de altă parte, cei care lucrează în aceste centre medicale au nevoie de sprijinul nostru pentru a le întări nădejdea că activitatea lor, de cele mai multe ori jertfelnică, este pe deplin apreciată și recunoscută”, a precizat Părintele Nicolae Proteasa, potrivit arhiram.ro.
În perioada următoare grupurile de voluntari vor participa și la alte activități filantropice și misionare, vestind bucuria Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 733, Ultimul acces: 2024-04-10 08:40:03