Slujire arhiereasca la Romano Di Lombardia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujire arhierească la Romano Di Lombardia

[2013-12-09]
În data de 8 decembrie 2013, în Parohia "Sfântul Ierarh Andrei Șaguna" - Romano di Lombardia, Protopopiatul Lombardia II Nord, a fost zi de sărbătoare. În primul rând, pentru că slujba a fost oficiată de IPS Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului și de PS Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, dar și pentru că IPS Laurențiu a adus în dar părticele din moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, precum și multe cărți de cult și iconițe, toate donate credincioșilor și Parohiei Romano, informează episcopia-italiei.it
Comentând pericopa evanghelică a zilei, IPS Laurențiu s-a referit la semnificația pregătirii, care se desprinde din Evanghelii - în perioada premergătoare Nașterii Domnului -, accentuând ideea implicării personale în acceptarea și conlucrarea cu "darul" adus oamenilor prin Întrupare, iar mai târziu prin Înviere.
Ca urmaș direct pe scaunul mitropolitan al Sfântului Andrei Șaguna, IPS Laurențiu a transmis și comentat românilor scurtul, dar cuprinzătorul "testament" al Sfântului: "fiți pe pace, aveți-vă bine, nu vă sfădiți!"
PS Siluan a adresat cuvânt de bun-venit înaltului oaspete în Episcopia Italiei, primind apoi în dar părticele din moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna atât pentru Paraclisul Episcopal, cât și pentru Parohia Romano di Lombardia.
La acest eveniment a participat și Consulul general al României la Milano, domnul George Bologan, care a vorbit despre colaborarea dintre Biserică și stat ca o prioritate a diasporei și a mulțumit Episcopiei și preoților din cele două Protopopiate din Lombardia pentru sprijinul oferit în diferitele misiuni ale Consulatului.
Din partea curiei episcopale de Bergamo au participat cinci preoți, iar din partea Poliziei Locale și a Carabinierilor au participat comandanții de garnizoană. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai celor două comunități, care au oferit spre slujire Biserica pe timp nedeterminat comunității românești.
Primarul orașului Romano di Lombardia, Michele Lamera, a vorbit despre buna colaborare dintre cele două comunități care coexistă în urbea bergamască și a oferit tot sprijinul, pe plan local, pentru o mai bună înțelegere și apropiere dintre poporul italian și român.
Părintele paroh Porumb Gelu - Valentin a mulțumit înalților oaspeți pentru bucuria oferită comunității ortodoxe din Romano di Lombardia și mai ales pentru "venirea" în Parohie a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna. Bucuria a continuat apoi prin agapa frățească pregătită de doamna preoteasă împreună cu comitetul de femei.
Cu o zi înainte, pe 7 decembrie, la prăznuirea Sfântului Ambrozie al Mediolanului, delegația condusă de IPS Laurențiu a vizitat câteva obiective religioase ale orașului Milano, închinându-se în Basilica Sf. Ambrozie și la moaștele acestuia, precum și la cele ale Sfinților Protasie și Ghervasie, apoi au fost vizitate Biserica Parohiei "Pogorârea Duhului Sfânt" - Milano, domul din Milano și muzeul de Artă și Cultură sacră din Romano di Lombardia.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 732, Ultimul acces: 2024-03-27 07:28:20