Resfintirea bisericii din parohia Ciocesti, comuna Barla - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Resfințirea bisericii din parohia Ciocești, comuna Bârla

[2013-12-08]
Credincioșii din parohia Ciocești, comuna Bârla, județul Argeș, au îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare. Biserica satului cu hramurile Intrarea Maicii Domnului în Biserică și Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul a fost resfințită. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a menționat Pr. Necula Ciprian.
Chiriarhul Eparhiei a apreciat eforturile depuse pentru restaurarea bisericii de enoriașii parohiei împreună cu Consiliul Local al primăriei din comuna Bârla.
Cei care au contribuit substanțial la toate lucrările executate în perioada 2006-2011 au primit din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului diplome de vrednicie.
După oficierea Sfintei Liturghii a fost săvârșită o slujbă de pomenire a ctitorilor care au contribuit la ridicarea acestui sfânt locaș de rugăciune.
Biserica din parohia Ciocești a fost construită în anul 1859 de enoriașii satului.
În perioada 1912-1913 s-au executat lucrări de restaurarea, biserica fiind întărită cu centuri metalice. În același timp a fost adăugat pridvorul.
Pictura a fost restaurată în timpul preotului Alexandru Voiculescu.
În anul 1997 în parohia Ciocești a fost instalat părintele Marinescu Cezar Mugurel. Acesta a început împreună cu enoriașii satului lucrări capitale de restaurare definitivate în perioada 2006-2011. A fost făcută subzidirea, acoperișul a fost schimbat, s-au realizat tencuieli interioare și exterioare. De asemenea biserica a fost repictată în tehnica fresco.
În curtea bisericii au fost ridicate clădiri anexe: un praznicar și o bucătărie.
Pentru eforturile depuse părintele paroh Marinescu Cezar Mugurel a primit din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului distincția de iconom stavrofor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 619, Ultimul acces: 2023-03-21 15:59:20