Liturghie Arhiereasca la biserica Sfantul Nicolae din Zalau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Liturghie Arhierească la biserica Sfântul Nicolae din Zalău

[2013-12-08]
În Duminica a 27-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Petroniu a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Sfântul Ierarh Nicolae din Zalău, biserică păstorită de către Preacucernicul Părinte Ionuț Pop, consilierul economic al Episcopiei Sălajului.
În cadrul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul Ioan-Dorel Botiș, urmând ca în duminica următoare acesta să fie hirotonit preot pe seama parohiei Țăud, protopopiatul Zalău, după cum ne-a precizat Arhid. Adrian Onica.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către corul Liceului Ortodox Sfântul Nicolae din Zalău, cor dirijat de către Preacuecenicul Părinte Claudiu Boia.
Parohia Sfântul Nicolae a fost înființată în anul 2009, fiind prima din cele două parohii care au fost create în întâmpinarea nevoilor spirituale ale locuitorilor Municipiului Zalău după întronizarea Preasfințitului Părinte Petroniu ca primul episcop al Sălajului.
Odată cu înființarea parohiei și numirea Preacucernicului Părinte Ionuț Pop ca paroh și responsabil cu zidirea bisericii, Preasfințitul Părinte Petroniu a oferit parohiei un odor de mare preț – o părticică din moaștele Sfântului Ierarh Nicolae.
Prin purtarea de grijă a Sfântului Ierarh Nicolae și prin hărnicia părintelui paroh Ionuț Pop, în acest moment biserica este deja ridicată și finisată la exterior, interiorul locașului de cult urmând a fi pictat chiar începând de săptămâna care urmează.
La finalul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Petroniu a oferit credincioșilor prezenți iconițe, iar copiii au primit din partea Preasfinției sale pachete cu cadouri.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2278, Ultimul acces: 2024-06-17 10:52:50