Moastele Sfintilor Imparati in Episcopia Caransebesului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Moaștele Sfinților Împărați în Episcopia Caransebeșului

[2013-12-08]
Vineri, 6 decembrie, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, o delegație condusă de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a adus racla cu moaștele Sfinților Împărași Constantin și Elena de la Catedrala patriarhală din București, după cum ne-a precizat Pavel Canea. Moaștele au fost întâmpinate la Centrul eparhial din Caransebeș, de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și au fost purtate în procesiune până la Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”. După înconjurarea catedralei, au fost depuse în sfântul locaș alături de racla cu moaștele Sfântului Iosif cel nou de la Partoș și moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, spre închinare și binecuvântarea credincioșilor caransebeșeni. În continuare Preasfințitul Părinte, Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba vecerniei cu litie, în prezența unui număr însemnat de credincioși. Totodată, Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul i-a dăruit Preasfințitului Lucian, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, icoana și medalia Sfinților Împărați și cartea lui Eusebiu de Cezarea cu viața Sfântului Împărat Constantin. La final au susținut un recital de colinde Corul catedralei episcopale din Caransebeș, Corul studenților teologi din Caransebeș și Grupul psaltic al Episcopiei Caransebeșului.
Sâmbătă, 7 decembrie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie la catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. Pe tot parcursul slujbei credincioșii caransebeșeni, dar și cei veniți din alte localități s-au închinat la sfintele moaște a Sfinților Împărați Constantin și Elena și a Sfinților Iosif cel nou de la Partoș și Andrei Șaguna. La slujbă au participat elevi seminariști, studenți teologi și un număr însemnat de credincioși.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 581, Ultimul acces: 2023-04-01 11:19:43