Sarbatoarea Parohiei Sfantul Spiridon din Focsani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea Parohiei Sfântul Spiridon din Focșani

[2013-12-13]
Credincioșii Parohiei „Sfântul Spiridon“ din Focșani și-au sărbătorit joi, 12 decembrie 2013, ocrotitorul. Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de un sobor de slujitori.
Cu acest prilej, ierarhul a hirotonit pe tânărul teolog Daniel Rebega în treapta de diacon, după cum ne-a precizat Dragoș Olteanu.
„Sfântul Ierarh Spiridon, episcopul Trimitundei, este ocrotitorul multor biserici și al multor persoane care îi poartă numele, fie că sunt botezate cu acest nume, fie că l-au primit la intrarea în viața monahală. Este un sfânt asemenea dumnezeiescului ierarh Nicolae, cu o mare popularitate în rândul creștinilor de toate vârstele, din toate categoriile sociale și indiferent de pregătirea lor intelectuală, în toate Bisericile Ortodoxe locale“, a spus Înaltpreasfinția Sa.
După încheierea Sfintei Liturghii, s-a săvârșit slujba parastasului pentru ctitorii și slujitorii sfântului lăcaș trecuți la cele veșnice.
Biserica a fost ridicată în anul 1820 de către breasla tăbăcarilor, pe vechiul amplasament al unei biserici de lemn. De-a lungul timpului, lăcașul de cult a trecut prin mai multe lucrări de renovare, consolidare și restaurare, ultimele fiind realizate între anii 1997-2000, prin grija preotului paroh Toader Rebega.
La final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a binecuvântat monumentul închinat eroilor neamului și casa praznicală, aflate în vecinătatea lăcașului de rugăciune.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 752, Ultimul acces: 2024-04-18 02:54:07