Sfintirea vesmantului pictural al Catedralei din Urziceni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfințirea veșmântului pictural al Catedralei din Urziceni

[2013-12-16]
Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor s-a aflat duminică, 15 decembrie 2013, în mijlocul credincioșilor din Urziceni. La Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, ierarhul a sfințit pictura, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
„Momentul a fost unul deosebit având o semnificație aparte. În primul rând, anul 2013 a fost declarat de către Patriarhia Română Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena, deoarece în anul 313 Împăratul Constantin dă libertate creștinilor printr-un decret semnat la Mediolan (azi Milano, Italia). Astfel, anul acesta s-au împlinit 1700 de ani de la evenimentul care a schimbat evoluția creștinismului în Imperiul Bizantin. Dar, tot în anul 2013, Episcopia Sloboziei și Călărașilor a împlinit douăzeci de ani de existență, douăzeci de ani de slujire și dăruire, douăzeci de ani de misiune creștină la nord de Dunăre. Cu adevărat putem considera ziua de 15 decembrie 2013 una cu adevărat istorică pentru comunitatea de creștini din Municipiul Urziceni. După ce în anul 1996 Preasfințitul Părinte Nifon a pus piatra de temelie, iar în anul 2002 vrednicul de pomenire Preasfințitul Părinte Damaschin a săvârșit slujba de târnosire, acum a avut loc încununarea tuturor ostenelilor prin binecuvântarea veșmântului pictural de către Preasfințitul Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor”, a precizat Preot Bogdan-Ionuț Stancu, Protopop al Protopopiatului Urziceni.
La finalul slujbei, Chiriarhul locului a acordat domnului primar Constantin Sava „Crucea Sloboziei, în Grad de Cruce aniversară”, iar domnului Apostol Vișan și domnului Ștefan Grigorescu i-a acordat „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler” pentru sprijinul acordat parohiilor din Protopopiatul Urziceni.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1920, Ultimul acces: 2023-01-27 19:09:58