Colindatori la Catedrala mitropolitana din Timisoara - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Colindători la Catedrala mitropolitană din Timișoara

[2013-12-16]
La Catedrala mitropolitană din Timișoara, după Slujba Acatistului Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, s-a desfășurat ieri, 15 decembrie 2013, un concert de colinde ce a avut ca protagoniști mai multe grupuri de copii. Un invitat special al Arhiepiscopiei Timișoarei a fost corul de copii „ Brădățelul” din Șieu, județul Maramureș, care a susținut un recital de colinde tradiționale, fiind însoțiți de pr. George Daniel Magdău și prof. Maria Man, după cum a precizat George Giurgiu.
Îmbrăcați în straie populare și pregătiți cu un repertoriu bogat, cei mici au adus bucurie și lumină în sufletele clericilor și credincioșilor prezenți, împărtășindu-le câteva dintre cele mai reprezentative colinde din bogata zestre a Maramureșului.
Alături de colindătorii maramureșeni, au susținut recitaluri și copiii de la Centrele de plasament ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș. Cei peste 150 de copii de la centrele îngrijire și asistență din județul Timiș, împreună cu preoții și coordonatorii lor au dat curs și în acest an invitației Arhiepiscopiei Timișoarei de a concerta la Catedrala mitropolitană, evenimentul devenind o frumoasă tradiție în orașul de pe Bega.
La eveniment au luat parte Preasfințitul Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, Emilia Milutinovici, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, consilieri de la Centrul eparhial, clerici de la Catedrala mitropolitană, precum și un număr mare de timișoreni.
În final, ierarhul a transmis micilor colindători și însoțitorilor lor felicitările și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, precum și aprecierile întregii audiențe, dar și invitația de a reveni și cu alte ocazii în mijlocul clericilor și credincioșilor din Timișoara. Toți colindătorii au primit din partea Arhiepiscopiei Timișoarei mici daruri, în semn de apreciere și drept răsplată pentru frumoasele interpretări.
Programul concertelor de colinde va continua zilele acestea în Arhiepiscopia Timișoarei cu o serie de manifestări organizate de mai multe parohii și instituții din județul Timiș, ce vor culmina cu tradiționalul alai al colindătorilor din data de 20 noiembrie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 645, Ultimul acces: 2023-09-29 16:51:11