Duminica Sfintilor Stramosi la paraclisul catedralei episcopale din Severin - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Duminica Sfinților Strămoși la paraclisul catedralei episcopale din Severin

[2013-12-15]
Pe 15 decembrie, în Duminica a XXVIII-a după Rusalii, Biserica Ortodoxă a făcut prăznuirea Sfinților Strămoși. Credincioșii severineni au participat în număr mare la Sfânta Liturghie arhierească săvârșită cu acest prilej la Paraclisul Catedralei episcopale din municipiu, după cum ne-a mărturisit Cătălin Cernătescu.
În mijlocul dreptslăvitorilor creștini s-a aflat Chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, care a săvârșit slujba euharistică, având alături întregul sobor de preoți ai sfântului lăcaș de închinare.
Răspunsurile stranei au fost date de cele două grupuri psaltice ale catedralei, formate din membrii corului Kinonia.
Cu binecuvântarea Părintelui Episcop, predica a fost rostită de către părintele slujitor Ion Viorel Văcariu, mare eclesiarh al Catedralei episcopale. Sfinția sa a vorbit credincioșilor prezenți despre Împărăția lui Dumnezeu, care poate sălășlui în sufletul fiecăruia dintre noi. Povețele duhovnicești ale părintelui eclesiarh, întemeiate pe învățătura patristică, s-au întrețesut cu exemple din pericopa evanghelică duminicală. Chemarea la cină reprezintă apelul pe care Dumnezeu îl face fiecărui creștin în parte. Dobândirea comuniunii cu El și a fericirii veșnice depinde atitudinea și conștiința individuală, în acest fel opțiunea liberă a fiecărui om pecetluindu-i starea în viața de apoi.
La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Nicodim a binecuvântat pe cei prezenți, vorbindu-le despre bucuria praznicului Nașterii Domnului, exprimată în colindele și cântecele de stea tradiționale. Astfel, Preasfinția Sa a invitat credincioșii la concertul de colinde al corului Kinonia, de la orele după-amiezii.
În această perioadă, corul Episcopiei Severinului și Strehaiei va concerta în municipiul Drobeta-Turnu Severin și în alte localități din ară, propovăduind prin muzica sacră și prin versul dulce al colindelor, un eveniment de seamă al creștinătății: Nașterea Domnului Iisus Hristos.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 733, Ultimul acces: 2024-03-20 20:29:23