Marsul Colindatorilor in parohiile Graniceri si Siclau din Judetul Arad - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Marșul Colindătorilor în parohiile Grăniceri și Șiclău din Județul Arad

[2013-12-19]
Urmând îndemnul Mântuitorului Hristos care ne învață că: “Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi și Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.” (Matei 10, 32), elevii, profesorii și locuitorii de pe aceste meleaguri minunate, din parohiile Grăniceri și Șiclău din Județul Arad au trăit bucuria unui eveniment unic până la această dată, pornind în procesiune la Marsul Colindătorilor, pe toate străzile, ducând vestea Nașterii Domnului la fiecare casă.
Evenimentul s-a desfășurat pe două zile după cum urmează: Marți 17 decembrie orele 17 00 după rostirea rugăciunii “Tatăl nostru...” la troița cea nouă, s-a pornit de la intrarea în comuna Grăniceri mergându-se la colindat pe fiecare stradă iar ulterior în Biserica Ortodoxă din comună unde preotul Faur Aurel i-a primit pe colidători urându-le sărbători binecuvântate alături de cei dragi. Fiecare elev și participant au purtat în mâini icoane și candele aprinse cântând colinde tradiționale ortodoxe.
În localitatea Șiclău a avut loc același eveniment cu un număr la fel de impresionat de participanți, în data de 18 decembrie orele 17 00, pornidu-se tot de la intrarea în localitate și colindându-se pe fiecare stradă parcă uitată de agitația cotidiană, iar la Biserica Ortodxă din localitate părintele Sava Radu a binecuvântat colindătorii mulțumindu-le și urândule sărbători fericite, după cum ne-a transmis Protos. Iustin Popovici.
Bucuria acestui eveniment minunat din cele două localități, Grăniceri-Șiclău s-a datorat bunei colaborări între Biserică, Școală și Primărie. În cuvântul de mulțumire doamna director Prof. Alina Rodica Bonca a subliniat importanța acestui moment pe care la susținut încă din prima clipă când domnul profesor Paul Krizner a avut această inițiativă lăudabilă și demnă de urmat și de alte școli.
Domnul primar Claudiu Petru Bătrânuț, participant și domnia sa la acest eveniment a mulțumit tuturor celor care au pornit să colinde la toate casele păstrând tradița colindatului, felicițând pe toți pentru această inițiativă ,,ce pentru localitatea noastră este unică și ași dori să aibe o continuitate și în următori ani” a subliniat domnia sa.
În final domnul profesor Paul Krizner a multumit tuturor osetenitorilor, elevilor, colegilor profesori care L-au mărturisit pe Dumnezeu în ciuda vremii friguroase de afară: “Iată că azi am scris o filă de istorie în cele două localități prin acest Marș al colindătorilor și nădăjduiesc să nu se orească aici ci să aibe o continuitate și în anii ce vin. Dumnezeu să ne binecuviteze și să ne ajute să-L putem mărturisi înaintea oamenilor ca la rândul nostru Domnul Hristos să mărturisească înaintea Tatălui Ceresc. Cu acest gând vă doresc acum la încheiere sărbători binecuvântate cu pace și ani mulți și fericiti”
Se știe că acest marș al colindătorilor a fost organizat pentru întâia oară de A.S.C.O.R în capitală îmediat după evenimentele din decembrie 1989 și este o bucurie că se poate cu ajutorul lui Dumnezeu, să se facă și la nivel de parohi lucru dovedit prin exemplul acestor două localități Grăniceri-Șiclău.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 765, Ultimul acces: 2022-11-25 19:12:45