Prezenta arhiereasca la darea de seama anuala a Inspectoratului de Jandarmi Dambovita - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prezență arhierească la darea de seamă anuală a Inspectoratului de Jandarmi Dâmbovița

[2013-12-19]
Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a participat joi, 19 decembrie 2013, la festivitatea prezentării dării de seamă anuale a Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița, care a avut loc la Centrul Internațional de Conferințe al Universității Valahia din Târgoviște.
În cuvântul festiv, rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a precizat faptul că libertatea este un dar dumnezeiesc care trebuie utilizat, întotdeauna, cu responsabilitate, chiar dacă adesea, unii, abuzează de el. Jandarmeria, ca instituție fundamentală a națiunii noastre, alături de Biserică, are tocmai acest rol major de a sprijini manifestarea cât mai firească a libertății, ca act ontologic uman, corijând orice denaturare și abuz.
Înaltul Ierarh a amintit și de bunele relații care există între Arhiepiscopia Târgoviștei și Inspectoratul Județean de Jandarmi, care se manifestă de nenumărate ori, pe parcursului câte unui an, mai cu seamă în buna desfășurare a unor evenimente bisericești, cu participări numeroase de credincioși, sau cu implicare eclezială, cum este, de exemplu, sărbătorirea, la fiecare 11 august, a Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, sau alte mari sărbători creștine.
Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 752, Ultimul acces: 2022-12-01 15:59:01