Sf. Cuvios Daniil Sihastrul cinstit la Catedrala Patriarhala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sf. Cuvios Daniil Sihastrul cinstit la Catedrala Patriarhală

[2013-12-18]
Sf. Cuv. Daniil Sihastrul a fost sărbătorit astăzi și la Catedrala Patriarhală din București. Slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu Preacuviosul Părinte Arhimandrit Timotei Aioanei, Eclesiarhul Catedralei Patriarhale și Exarhul cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Din soborul slujitor a făcut parte și Pr. Conf. Dr. Daniel Benga de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.
La final, Părintele Profesor a rostit și un cuvânt de învățătură în care a elogiat, printre altele, viața Sfântului: „În chilia lui și în peștera de la Voroneț acest sfânt, adică în două locuri întunecate săpate sub pământ, găsește lumina lui Hristos care luminează toate și prin acestea el este un fel de trăitor al luminii din Betleem și este și un Înaintevestitor al Crăciunului pentru că între viața lui și viața Mântuitorului Iisus Hristos există tocmai această similitudine și anume, că Dumnezeu Însuși Se naște în peșteră pentru noi unde a unit Cerul cu pământul pentru ca omul să fie scos din întuneric”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 883, Ultimul acces: 2023-12-02 05:33:28