E vremea colindelor in Mitropolia Basarabiei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

E vremea colindelor în Mitropolia Basarabiei

[2013-12-18]
Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Soroca, Republica Moldova, a organizat duminică, 15 decembrie, un concert de colinde bizantine. Evenimentul a încununat proiectul „Atelier de colinde bizantine”, desfășurat pe parcursul acestui semestru în Mitropolia Basarabiei, informeaz㠄Ziarul Lumina”.
Copii și tineri din Parohia ortodoxă român㠄Sfinții Martiri Brâncoveni” au susținut duminică concertul de colinde bizantine „E vremea colindelor” pe scena Liceului „Ion Creang㔠din orașul Soroca, Republica Moldova. Acesta a finalizat proiectul „Atelier de colinde bizantine”, care este deja la a doua ediție în cuprinsul Mitropoliei Basarabiei. Alături de parohiile „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei și „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Chișinău, parohia românească din Soroca a organizat, începând cu 12 octombrie, repetiții de colinde bizantine, puțin cunoscute în stânga Prutului. Coordonatorul proiectului a fost Claudiu Mocanu, masterand la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași și cântăreț în Grupul psaltic „Glasul pustnicilor”. Studentul i-a învățat pe tinerii participanți la atelier colindele bizantine și a dirijat repetițiile, care se desfășurau de două ori pe lună.
Părintele Sorin Huluță, parohul Bisericii „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Soroca, a fost organizatorul concertului: „Suntem binecuvântați de Dumnezeu că acest proiect a ajuns și la noi; de aceea, mulțumim celor care au făcut posibilă participarea parohiei noastre la Atelierul de colinde bizantine. A fost o muncă grea pentru cei care s-au ocupat direct de copii și le sunt recunoscător pentru că au depus acest efort și astfel colindele românești au ajuns să fie cântate pe scena Liceului «Ion Creangă», eveniment care, cu siguranță, va avea un răsunet frumos în Soroca”.
Pe lângă organizarea concertului, cele trei parohii urmează să susțină recitaluri de colinde la biserici și instituții din orașele Chișinău, Orhei și Soroca. Organizarea proiectului „Atelier de colinde bizantine” a fost posibilă datorită donațiilor unei creștine din SUA, care a dorit să rămână anonimă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 630, Ultimul acces: 2022-11-29 03:46:43