Concert de colinde in parohia Nasterea Domnului din München - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Concert de colinde în parohia Nașterea Domnului din München

[2013-12-17]
Duminică, 15 decembrie 2013, după Sfânta Liturghie, a avut loc în biserica St. Willibrord din München (biserica în care sunt oficiate slujbele parohiei „Nașterea Domnului”) concertul tradițional de Crăciun. Concertul a fost susținut de către corul „Armonia” al parohiei „Nașterea Domnului”, dirijat de către teologul Ciprian Munteanu.
În cadrul concertului au fost interpretate colinde din toate ținuturile geografice ale României, nelipsind piese vechi precum „O, ce veste minunată”, „Trei păstori”, dar și noi, cum ar fi „Colind-ul francez” sau „Oaspeți cu azur în gene” pe versurile lui Nichifor Crainic.
Așa cum ne-a declarat părintele Alexandru Nan, parohul comunității „Nașterea Domnului”, „aceste colinde au trezit în sufletele noastre rezonanțe afective de înaltă sensibilitate și de puternică intensitate. Am trăit momente de mare bucurie, fiind transpuși în copilăria noastră, când în cete de colindători mergeam pe la casele oamenilor să le vestim singurul lucru nou petrecut sub soare, Nașterea lui Hristos, Mântuitorul lumii. Am fost astfel introduși în bucuria praznicului Crăciunului, cea mai indrăgită sărbătoare din lumea occidentală, însă prin intermediul acestei dogme ortodoxe înveșmântate în straiul idilic și naiv al versurilor colindelor”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 745, Ultimul acces: 2024-03-29 00:05:53