Sfantul Proroc Daniel sarbatorit la Catedrala Patriarhala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfântul Proroc Daniel sărbătorit la Catedrala Patriarhală

[2013-12-17]
În ziua de cinstire a Sfântului Proroc Daniel, la 17 decembrie, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României își sărbătorește ziua onomastică. Cu acest prilej, la Catedrala Patriarhală, Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române. Din soborul slujitor au făcut parte: Înaltpreasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Preasfințitul Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, preoți și diaconi.
În Catedrala Patriarhală au fost prezenți membrii Permanențelor Consiliului Național Bisericesc și Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, părinții protopopi de la cele nouă protopopiate din București, Prahova și Ilfov, profesori de la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul și de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din București, preoți și credincioși.
Sfântul Proroc Daniel Profetul Daniel, din neamul lui David, încă de tânăr a fost dus ca rob în Babilon împreună cu alți tineri, din porunca lui Nabucodonosor al II-lea (605-562 î.Hr.). A deprins bine limba, scrierea și toată știința vremii, dar nu și-a uitat credința strămoșilor. Daniel și tinerii Anania, Azaria și Misail au fost puși în înalte dregătorii la curtea împăratului. Ca dregător, Daniel și-a dovedit înțelepciunea: a salvat de la moarte pe nevinovata Susana, a tălmăcit visul împăratului despre o statuie care proorocea despre Mesia. Daniel a istorisit în cartea scrisă de el și despre cei tineri aruncați în cuptorul cu foc. A fost cinstit și de alți împărați din Babilon. Lui Belșațar, ultimul împărat din neamul caldeilor, i-a tălmăcit arătarea de la Dumnezeu a celor trei cuvinte: "Mene, techel ufarsin", iar sub împărații persani Cirus al II-lea cel Mare și Darius I a rămas în mare cinste. Nu s-a întors în țară cu frații săi iudei eliberați la porunca lui Cirus, pentru că n-a vrut să-i lase singuri pe cei care nu puteau pleca. Atunci a avut și visul celor șapte săptămâni de ani până la venirea lui Mesia și, tot atunci, proorocul a fost aruncat în groapa cu lei de unde a ieșit nevătămat. S-a mutat cu pace la Domnul, la adânci bătrâneți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 748, Ultimul acces: 2024-04-15 05:42:07