Cardinalul Koch: Ecumenismul si ortodoxia aproape de inima Papei (Catholica.ro) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Koch: Ecumenismul și ortodoxia aproape de inima Papei (Catholica.ro)

[2013-12-16]
Relația dintre Biserica Catolică și Bisericile Ortodoxe este foarte importantă pentru Papa Francisc, a afirmat președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor. “Problemele ecumenice și provocarea ecumenică este foarte aproape de inima sa”, a declarat pentru CNA Cardinalul Kurt Koch.
Între 14 și 19 decembrie, Cardinalul Koch se află în Rusia, pentru a se întâlni cu liderii Bisericii Ortodoxe Ruse. Printre alții se va întâlni cu Patriarhul Kirill de Moscova și cu Mitropolitul Hilarion, președintele departamentului pentru relațiile externe al Bisericii Ortodoxe Ruse. Pentru “posibilitatea sau oportunitatea unei întâlniri între Papa Francisc și Sanctitatea Sa Kirill” este nevoie de “o foarte bună și profundă pregătire”, a explicat Cardinalul. “Sper că această călătorie va fi un mic avans în această direcție.” Asemenea predecesorului său, Papa Benedict al XVI-lea, și Papa Francisc și-a început pontificatul conștient de provocările ecumenismului. Dacă Pontiful german știa “situația ecumenică din Germania, cu toate Bisericile și comunitățile ecleziale născute din Reformă, Papa Francisc cunoaște foarte bine situația din America Latină”, unde există o “foarte mare creștere a comunităților evanghelice și penticostale”, a explicat Cardinalul Koch. “Trebuie să vorbim astăzi despre o ‘penticostalizare’ a creștinismului sau o ‘formă în patru’ a creștinismului: catolică, ortodoxă, protestantă și acum o formă penticostală a creștinismului.”
Cardinalul a evidențiat și experiența Pontifului privitoare la Bisericile Răsăritene. “Ca Arhiepiscop de Buenos Aires, Jorge Bergoglio a fost responsabil peste toate Bisericile Catolice Răsăritene”, și astfel “cunoaște foarte bine tradiția răsăriteană, iar foarte important pentru dialogul ecumenic este dialogul cu Bisericile Ortodoxe și cu Bisericile Ortodoxe Orientale”. “Cred că vom avea o foarte frumoasă continuitate între Papa Benedict al XVI-lea și Papa Francisc în direcția ecumenismului”, a declarat prelatul. În agenda Cardinalul Koch se află și participarea la o conferință de teologie despre progresul dialogului catolico-ortodox, o vizită la mănăstirea Alexander Nevsky și o întâlnire pastorală cu clerul catolic pe tema dialogului ecumenic și a Conciliului Vatican II. Cardinalul va fi de asemenea prezent la celebrarea jubileului Bazilicii Sf. Ecaterina de Alexandria din St. Petersburg.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 550, Ultimul acces: 2023-02-01 23:40:41