Presedintele Conferintei Episcopale Canadiene ureaza un Craciun "lucid" - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Președintele Conferinței Episcopale Canadiene urează un Crăciun "lucid"

[2013-12-18]
Arhiepiscopul Paul-André Durocher de Gatineau, președintele Conferinței Episcopilor Catolici Canadieni, a semnat un mesaj de Crăciun în care urează credincioșilor un Crăciun "lucid". "Este un cuvânt frumos, ce vine din latinescul 'lucidus', iluminat, bine luminat", explică prelatul. "Se aplică timpului Crăciunului, plin de lumânări și becuri colorate, cu inimioare luminate și ferestre strălucitoare în timp ce familiile și prietenii se reunesc până târziu în noapte. De asemenea amintește de gloria îngerilor în întunericul de pe câmpia Betleemului, vestind nașterea Celui care într-o zi se va numi pe Sine 'lumina lumii' (Ioan 8,12). Evocă steaua ce i-a călăuzit pe magii care au venit de departe pentru acea întâlnire care îi va umple cu bucurie (Matei 2,10)."
"Dar cuvântul 'lucid' este folosit și pentru a descrie o persoană care este conștientă, alertă și receptiv. Nu putem celebra lucid Crăciunul când ne închidem într-o fantezie romantică ce ne face orbi față de realitatea ce ne înconjoară. Un Crăciun lucid nu ne închide ochii în fața sărăciei disperate a atâtora dintre semenii noștri. Un Crăciun lucid nu ne face să uităm de singurătatea deprimată a vecinului, nici de durerea emoțională a unei rude. Nu ne face să fugim de îngrijorările tânărului privitor la viitorul lui, nici de regretele vârstnicului privitor la trecutul lui. A celebra Crăciunul cu luciditate înseamnă să mergem spre ceilalți, în special spre cei neiubiți și uitați. Înseamnă a ne deschide inimile și portofelele pentru a împărtăși din mica noastră bogăție cu cei care au și mai puțin. Înseamnă a ne gândi la și a ne ruga pentru victimele furtunilor naturale - uragane și cutremure - și ale furtunilor umane - războaie și terorism - care afectează atâtea părți ale satului nostru global. Înseamnă a refuza să ne lăsăm duși de valul extravaganței consumeriste, care vede în acest timp din an doar o ocazie de a spori încasările."
Președintele Conferinței Episcopale Canadiene își încheie mesajul spunând: "Da, tânjesc după un Crăciun lucid, luminat de Tatăl care a spus: 'Să fie lumină!' (Geneză 1,3); de Fiul, 'Răsăritul cel de Sus' (Luca 1,78); și de Duhul care s-a coborât asupra noastră ca 'limbi de foc' (Fapte 2,3). Fie ca luciditatea noastră, purificată de harul ce vine de sus, să permită ca în lumea noastră să strălucească această împărăție de dreptate, pace și bucurie (Romani 4,7) pe care Pruncul din Iesle a venit să o inaugureze între noi. Fiecăruia în parte și tuturor, vă doresc un Crăciun lucid!"

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 624, Ultimul acces: 2022-12-03 00:28:55