A fost aprobat un miracol atribuit mijlocirii unei surori americane - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A fost aprobat un miracol atribuit mijlocirii unei surori americane

[2013-12-21]
Papa Francisc a aprobat atribuirea unei vindecări miraculoase mijlocirii unei tinere călugărițe americane, deschizând astfel calea spre beatificarea ei. Născută și crescută în New Jersey, Miriam Teresa Demjanovich (1901-1927) a intrat în Ordinul Surorilor Carității ale Sf. Elisabeta în 1926, murind în anul următor, depunându-și voturile religioase cu o lună înainte de deces.
Miracolul care deschide calea beatificării ei implică refacerea perfectă a vederii unui băiat care ajunsese orb datorită unei degenerări maculare. Silvia Correale, postulator al cauzei sr. Teresa, a spus: "Toți oftalmologii știu că această stare nu poate fi total vindecată. Poate fi oprită din avansare, dar nu poate fi vindecată pe deplin." Recunoașterea naturii miraculoase a acestei vindecări a fost unanimă din partea comisiei medicale, a adăugat ea. Mons. Giampaolo Rizzotti, de la Congregația pentru Cauzele Sfinților, a explicat că miracolul a avut loc în 1964. Data beatificării, a explicat el, depinde acum de Episcopul de Paterson, New Jersey, care a deschis cauza.
Născută în 1901, Miriam Teresa a fost botezată și miruită în Biserica Catolică Ruteană (de rit răsăritean). A fost cea mai tânără dintre cei șapte frați, veniți din Slovacia. Vocația ei a arătat perseverență în credință. A dorit să intre în viața consacrată la finalul liceului, dar a amânat intrarea datorită mamei sale bolnave. După moartea mamei și la îndemnul familiei, a început să studieze literatura la o unitate școlară unde a cunoscut ordinul în care mai apoi avea să intre. Dar în 1924 a încercat să intre la carmelitane. A vizitat comunitatea, fiind respinsă pe motive medicale. În cele din urmă a ales să devină soră a carității, intrând la 11 februarie 1925, după moartea tatălui ei. Ca postulantă și novice, a continuat să predea, aprofundându-și și viața spirituală. În iunie 1926, directorul ei spiritual i-a cerut să scrie conferințele pentru noviciat. A scris 26 de conferințe, publicate după moartea ei în volum "Spre o mai mare perfecțiune".
După șase luni, în ianuarie 1927, a căzut bolnavă, fiind internată într-un spital. A făcut profesiunea religioasă "in articulo mortis" (în pericol de moarte), la 2 aprilie 1927. Pe 6 mai a fost operată de apendicită, murind după două zile. Correale spune că sr. Teresa este considerată a fi fost o mistică. A dezvoltat o profundă spiritualitate trinitară și a împărtășit și altora importanța intrării într-o comuniune adâncă cu Dumnezeu Trinitar.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 886, Ultimul acces: 2024-03-02 23:26:14