Papa Francisc: Diplomatia trebuie sa promoveze cultura intalnirii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc: Diplomația trebuie să promoveze cultura întâlnirii

[2013-12-20]
În această dimineață, Papa Francisc a primit echipa diplomatică pentru ceremonii a Italiei și a ambasadei Italiei de pe lângă Sfântul Scaun, în cadrul schimbului de felicitări de Crăciun. Pontiful le-a mulțumit pentru ajutorul dat, adesea nu ușor de recunoscut, amintind în special activitatea diplomatică desfășurată pentru ceremonia din 19 martie 2013, când Sfântul Părinte și-a început ministerul petrin cu o Liturghie solemnă în Piața San Pietro, în prezența a șefi de state din toată lumea.
"Prin slujirea voastră", a spus Episcopul Romei, "voi sunteți în poziția de a promova o cultură a întâlnirii. Sunteți funcționari diplomatici și toată munca voastră este orientată spre a asigura că reprezentanții țărilor, organizațiilor și instituțiilor internaționale, se pot întâlni între ei în mod rodnic. Cât de importantă este această slujire! Aspectul ceremonial, cel mai vizibil element, urmărește un țel care nu este vizibil imediat: creșterea relațiilor pozitive, bazate pe cunoaștere și respect reciproc, și căutarea împreună de căi de dezvoltare și de pace." Sfântul Părinte a subliniat apoi că diplomații italieni "mai au o carte de jucat: moștenirea culturală a țării. Italia a fost mereu sinonim, în lumea întreagă, cu cultura, arta și civilizația. Voi contribuiți la asigurarea că valorile ei sunt recunoscute pentru sprijinirea culturii întâlnirii, că moștenirea ei este pusă în slujba binelui comun, pentru ceea ce Papa Paul al VI-lea numea civilizația iubirii."
Și a încheiat spunând: "Crăciunul, care este acum aproape, este celebrarea întâlnirii dintre Dumnezeu și om. Ni se dă cadoul unui Prunc în care această întâlnire are loc în mod total. Mesajul nașterii lui Cristos este adresat chiar și celor care nu sunt creștini. Sper că fiecare dintre voi veți trăi intens acest mister de iubire și că va inspira profund slujirea voastră."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 913, Ultimul acces: 2024-02-29 00:46:25