Condoleantele Papei la moartea Cardinalului Ricardo Maria Carles Gordó - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Condoleanțele Papei la moartea Cardinalului Ricardo Maria Carles Gordó

[2013-12-18]
Papa Francisc a trimis o telegramă de condoleanțe la aflarea veștii morții Cardinalul Ricardo Maria Carles Gordó, care a trecut la Domnul ieri dimineață, la vârsta de 87 de ani. Arhiepiscopul emerit de Barcelona a fost internat pe 22 noiembrie, după un atac cerebral.
În telegrama trimisă Cardinalului Luis Martinez Sistach, Arhiepiscop de Barcelona, Sfântul Părinte oferă rugăciuni pentru odihna veșnică a sufletului defunctului prelat. Cardinalul Gordó, scrie Pontiful, "și-a exercitat slujirea episcopală cu sârguință apostolică, mai întâi ca Episcop de Tortosa și apoi în iubita Arhidieceză de Barcelona, îndeplinind sarcina evanghelizării cu înțelepciune și generozitate, încurajând neobosit numeroase inițiative personale, demonstrând apropiere de preoți, de persoanele consacrate și de seminariști, cărora le-a acordat o atenție specială."
Papa Francisc își încheie mesajul amintind de slujirea Cardinalului Gordó adusă Bisericii și transmite condoleanțe familiei prelatului și credincioșilor Arhidiecezei. Arhiepiscopul Carlos Osoro de Valencia și-a exprimat de asemenea "tristețea și emoția" la aflarea veștii acestui deces, subliniind "pasiunea pentru Biserică" a Cardinalului. Într-un interviu, Arhiepiscopul Osoro a vorbit despre "simplitatea (Cardinalului Gordó) care l-a făcut apropiat de toți, fiind un om care nu și-a acordat sieși importanță și care a fost mereu lângă oameni".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 637, Ultimul acces: 2022-11-28 18:30:41