Ceasurile imparatesti la Catedrala Patriarhala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ceasurile împărătești la Catedrala Patriarhală

[2013-12-24]
Biserica Ortodoxă se află astăzi în Ajunul Crăciunului. Catedrala Patriarhală a îmbrăcat haină de sărbătoare și își așteaptă credincioșii la slujbele speciale care vor fi oficiate în această perioadă. În această dimineață, la 24 decembrie 2013, pe Colina Bucuriei a fost oficiată Slujba Ceasurilor Împărătești.
Cu toate că Ceasurile sunt slujbe zilnice obișnuite, cele din Ajunul Crăciunului au un conținut deosebit, deși nu diferă mult ca structură. Ele se numesc „Împărătești” datorită solemnității lor, dar și pentru că, în vechime, la oficierea lor în Catedrala din Constantinopol participa însuși Împăratul Bizanțului alături de Curtea sa.
De asemenea, domnitorii români asistau la slujbele Ceasurilor Împărătești înaintea marilor sărbători, oficiate în prezența sau cu participarea mitropolitului, la mănăstirile pe care le ctitoriseră.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1002, Ultimul acces: 2024-04-15 05:10:41