Slujire arhiereasca la Giurgiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujire arhierească la Giurgiu

[2013-12-23]
Biserica Ortodoxă s-a aflat la 22 decembrie 2013 în Duminica dinaintea Nașterii Domnului. La Catedrala Episcopal㠄Adormirea Maicii Domnului” și „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Giurgiu, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Episcopul Giurgiului, Preasfințitul Părinte Ambrozie, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, potrivit episcopiagiurgiului.ro, Chiriarhul a explicat sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică citită în cadrul Sfintei Liturghii. Evanghelistul Matei, a arătat Preasfinția Sa, prin prezentarea genealogiei Mântuitorului a dorit să aducă o mărturie asupra istoricității Domnului nostru Iisus Hristos și să accentueze realitatea Întrupării Cuvântului, ca să înțelegem că Iisus Hristos este Dumnezeu adevărat și om adevărat. Iar noi, auzind în această duminică pomenite numele drepților și proorocilor din Vechiul Testament, ne ducem cu gândul la acei bărbați sfinți, inspirați de Duhul Sfânt, au proorocit locul, timpul și împrejurările în care avea să se nască Mesia. Înțelegem astfel că întreg Vechiul Testament a fost o pregătire pentru venirea în lume a Fiului lui Dumnezeu „la plinirea vremii”, ca să aducă o învățătură nouă și să ridice păcatele nostre prin jertfa Sa cea mântuitoare, a încheiat Preasfinția Sa.
La final, a fost săvârșită o slujbă de pomenire a eroilor care s-au jertfit pentru libertatea, credința și demnitatea poporului român în decembrie 1989.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 964, Ultimul acces: 2024-02-25 21:19:01