Papa si-a petrecut dupa-masa de sambata alaturi de copiii de la spitalul Bambino Gesu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa și-a petrecut după-masa de sâmbătă alături de copiii de la spitalul Bambino Gesu

[2013-12-23]
Sâmbătă după-masă, Sfântul Părinte i-a vizitat pe pacienții de la Spitalul pediatric Bambino Gesu, situat pe colina romană Gianicolo. Parte a patrimoniului Sfântului Scaun, este cel mai mare spital pediatric și centru de cercetare pediatrică din Europa. Are aproape 2.600 de angajați, printre care medici, cercetători, asistente medicale, tehnicieni și alții. În fiecare an, peste un milion de pacienți sunt tratați în clinică, cu 27.000 de internări, 25.000 de intervenții chirurgicale și 71.000 de cazuri de urgență.
Este chiar primul spital pediatric din Italia, fiind fondat în 1869 din inițiativa ducelui Salviati și donat Sfântului Scaun în 1924. Este cunoscut familiilor ca "spitalul Papei", iar vizita Papei Francisc continuă o tradiție dragă predecesorilor săi, inaugurată de Papa Ioan al XXIII-lea la Crăciunul din 1958. Patru sute de persoane au așteptat sosirea Sfântului Părinte, care a fost însoțit de Arhiepiscopul Pietro Parolin, secretar de stat, și de predecesorul acestuia, Cardinalul Tarcisio Bertone. Pontiful a petrecut trei ore cu copiii și cu familiile lor, și nu a ținut nici un discurs, preferând să stea cu pacienții și să viziteze toate departamentele spitalului, inclusiv secția de îngrijire intensivă pentru nou-născuți, de reanimare și de nefrologie.
Imediat după 5PM, Papa a sosit la capelă, unde aproximativ treizeci de copii bolnavi de cancer erau strânse cu rudele lor. În capelă a fost pus un coș, unde s-au strâns hârtii pe care pacienții din spital și-au scris "visele și rugăciunile". "Dragi copii, vă mulțumesc pentru visele și pentru rugăciunile voastre, strânse în acest coș pe care mi l-ați oferit", a spus Sfântul Părinte. "Mulțumesc mult. Le vom prezenta împreună lui Isus. El le știe cel mai bine. El știe ce se află în străfundurile inimilor noastre. Isus are o legătură specială cu copiii și este mereu aproape de voi. Acum să ne rugăm împreună Fecioarei Maria în fața acestei frumoase statui a Maicii cu Pruncul Isus."
După ce s-a rugat "Bucură-te Maria", Papa i-a binecuvântat pe toți cei prezenți și, în loc să își rostească discursul pregătit, și-a continuat vizita în spital, oprindu-se să vorbească cu toți cei care au umplut camerele și holurile. A vorbit și cu părinții grupului "Copiii raiului", care și-au pierdut fii și fiice. Una dintre mame i-a dăruit Papei o figurină cu un înger în memoria acestor copii, iar directorul spitalului Bambino Gesu, Giuseppe Profitti, a inaugurat o nouă structură, dedicată Episcopului Romei: este vorba de un proiect de asistare a mamelor și copiilor în dificultate, realizat în colaborare cu ramura diecezană a Caritas.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 873, Ultimul acces: 2024-03-02 09:40:39