Cu Mosii la colindat - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cu Moșii la colindat

[2013-12-24]
La Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu" din Oradea a devenit o tradiție colindul moșilor. Cei peste 250 de elevi din clasele Step by Step, au îmbrăcat joi, 19 decembrie 2013, haina de Moș Crăciun și s-au reunit în sala festivă a școlii pentru o ultimă repetiție a colindelor pregătite în acest an, împreună cu cele douăzeci de învățătoare: Pe podele de nuiele, Noi umblăm a colinda, Sus pe cerul înstelat, La Vifleem colo jos, Am pornit cu colindatul și Colinde, colinde. Fie colinde populare, fie colinde preluate din repertoriul unor artiști consacrați, micii interpreți au învățat cu conștiinciozitate textele pentru a împărtăși bucuria trăită împreună celor ce i-au ascultat.
L-au colindat mai întâi pe Preasfinția Sa, Episcopul nostru Virgil Bercea, apoi pe directori și profesori și, împreună cu o mulțime de părinți, au pornit într-un șir interminabil spre Pasajul Vulturul Negru, unde s-au oprit la sediul central al Televiziunii DG24. Zâmbitori și fericiți, acompaniați de clopoței și tobe, au vestit bucuria Nașterii Mântuitorului, într-o atmosferă plină de încărcătură spirituală și de culoare, oferită de "marea de moși". Au pornit apoi spre strada pietonală, cu gândul de a împărtăși aceeași căldură trecătorilor, care, cu generozitate, i-au ascultat și și-au arătat bucuria prin gânduri bune și zâmbete.
Ultimul popas în acest an a fost în fața Teatrului de Stat "Regina Maria", unde i-au colindat pe părinții lor, emoționați și în acest an, grație bucuriei de pe chipurile copiilor, care au învățat că este extraordinar să dăruiești un zâmbet și să aduci vestea cea bună a Nașterii lui Isus, Lumina și Mântuirea tuturor. (Lia Șipoș pentru EGCO.ro)
(Sursa: EGCO.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 832, Ultimul acces: 2023-03-15 19:55:00