De ce este colindul sfant si bun? - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

De ce este colindul sfânt și bun?

[2013-12-25]
Colinda sau colindul de Crăciun este sfânt, pentru că sfântă este taina minunată pe care o vestește, și anume taina mântuirii lumii.
Taina colindelor este taina iubirii sfinte a StăpâŹnului Atotputernic și veșnic Care Se face rob și gustă moartea, pentru ca pe oameni să-i elibereze din robia păcatului și a morții.
Colindul este sfânt, pentru că este glasul sfânt ai Sfintei Evanghelii și al Sfintei Bisericii extins sau adus în casele și în sufletele oamenilor, auzit pe străzi și în familii, în școli, în spitale, în orfelinate, în cămine de| bătrâni, în unități militare,, în penitenciare, în instituții de cultură, la posturile de radio și de televiziune.
Colindul este sfânt, pentru că el ne binevestește taina sfântă a iubirii ca fiind temelia și lumina vieții.
Colindul este bun, pentru că ne aduce în suflet mult bine: iubire și pace, speranță și bucurie. Dar colindul ! este bun și pentru că ne îndeamnă să fim buni, să fim milostivi, să iubim pe Dumnezeu și pe semenii noștri.
De aceea, colindul ne cheamă zicând:
„Acum te las, fii sănătos Și vesel de Crăciun,
Dar nu uita când ești voios,
Române (creștine), să fii bun!":
în încheiere putem spune că totdeauna colindul sfânt și bun este un mare dar și o frumoasă lucrare de întărire a credinței, de sporire a iubirii față de Hristos și față de oameni, de înmulțire a bucuriei și a speranței Colindul sfânt și bun este veșmânt de sărbătoare pentru sufletele celor ce cântă și lumină caldă pentru Inimile celor care îl ascultă. (Informații preluate din volumul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel "Daruri de Crăciun - înțelesuri ale Nașterii Domnului")

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 762, Ultimul acces: 2023-03-26 20:53:18