De ce asteptau magii nasterea lui Mesia? - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

De ce așteptau magii nașterea lui Mesia?

[2013-12-25]
Herodot afirma că tagma magilor era originară din cele 6 triburi ale mezilor, fiind o castă preoțească, asemănătoare leviților de la israeliți. Îndatoririle lor prevedeau oferirea de informații regilor mezi, persani și babilonieni cu privire la timpul oportun întreprinderii unor acțiuni importante.
Despre rolul lor se vorbește chiar și în Biblie. După deportarea evreilor în Babilon, datorită explicării unui vis lui Nabucodonosor, profetul Daniel devine mai-marele confreriei magilor (Daniel 5,11). Așa se explică de ce magii din Babilon așteptau să se nască un rege evreu în preajma secolului I. Cum știm și din cartea omonimă, Daniel profețise despre instaurarea unei împărății mesianice, care se va răspândi în toată lumea.
S-ar părea că magii se bucurau de admirația evreilor, nu numai datorită asocierii lor cu profetul Daniel, cât și datorită faptului că nu erau idolatri. Magii credeau că puterea divină se manifestă în elemente ale naturii precum apa, aerul, focul sau pământul, dar nu aveau idoli cărora să se închine.
Filon din Alexandria, un filosof evreu din secolul I, vorbea cu mare admirație despre magi și considera, datorită pasiunii lor față de studiul legilor naturale, că merită să fie consilieri regali. Și, se pare, chiar așa stăteau lucrurile, de vreme ce autori romani precum Plutarh și Cicero spuneau că magii erau învățătorii și sfătuitorii regilor din Răsărit.
Poate de aceea magii au considerat firesc să-l informeze pe regele Irod cu privire la interpretarea lor vizavi de neobișnuita apariție celestă. (Articol publicat pe site-ul doxologia.ro, la data de 20 dec. 2011)

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 843, Ultimul acces: 2023-03-28 09:11:42