Erminia icoanei Nasterii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Erminia icoanei Nașterii Domnului

[2013-12-24]
În Biserica Ortodoxă, frumusețea sărbătorii Nașterii Domnului nu reiese numai din sfintele slujbe care se oficiază în aceste zile și din tradițiile păstrate cu sfințenie, ci și din modul în care este reprezentată scena marelui praznic în iconografie. Așa cum este cunoscută astăzi, icoana este o compoziție amplă ce grupează mai multe scene inspirate din Evangheliile canonice, dar și din tradiția orală.
Mama își privește pruncul, iar prezența sa accentuează umanitatea Mântuitorului Hristos. Nivelul central al imaginii din icoana Nașterii o întruchipează pe Preacurata Fecioară Maria.
În Icoana Nașterii Domnului sunt reprezentate toate treptele Creației, la momentul Întrupării Mântuitorului fiind de față îngeri, oameni, dar și necuvântătoare, informează TRINITAS TV.
Icoana Nașterii Domnului este teologie în imagine, întrucât redă prin culoare și face vizibil ceea ce Evanghelia ne descoperă prin cuvânt.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 759, Ultimul acces: 2023-03-27 12:40:43