Hramul bisericii din Parohia Micalaca Veche II - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hramul bisericii din Parohia Micălaca Veche II

[2013-12-26]
Sărbătoarea Nașterii Domnului a adus bucurie în sufletele credincioșilor Parohiei Arad Micălaca Veche prin aceea că Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a fost prezent în biserica nou construită cu hramul „Nașterea Domnului”. Chiriarhul a oficiat slujba Vecerniei, alături de preoții și diaconii slujitori, dorind ca în acest fel să fie marcat hramul acestei sfintei biserici. Răspunsurile la slujba Vecerniei au fost date de Corul mixt „Nașterea Domnului”, după cum a precizat Diac. Vlad Oneț.
După oficierea slujbei Vecerniei, au urmat scurte alocuțiuni susținute de părintele paroh Iacob Bupte, promotorul și susținătorul acestei formațiuni corale. După încheierea alocuțiunilor, corul a susținut un concert prin interpretarea a zece colinde bisericești, piese specifice perioadei în care ne aflăm.
Toate cele prezentate s-au desfășurat ca activitate integrantă programului de cooperare transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 din proiectul „Crearea condițiilor turistico-religioase promovate de Biserica Ortodoxă Român㔠derulat în parteneriat între Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria și Arhiepiscopia Aradului.
Cu această ocazie au fost prezenți toți cei care și-au jertfit din timpul lor, pentru ca orașul din Vestul țării să aibă un nou obiectiv turistic, realizare de care se vor bucura atât copiii cât și adulții , deoarece, în urma finalizării acestui proiect European Transfrontalier, v-a lua naștere un parc unic în Municipiul Arad.
Chiriarhul Aradului a felicitat membrii formațiilor corale parohiale „Nașterea Domnului” pentru premiile obținute prin participarea la Festivalurile Internaționale și Naționale, cât și pentru truda și dragostea lor pentru muzica bisericească.
Momentul aniversar s-a încheiat prin cuvântul de mulțumire adresat de părintele paroh Iacob Bupte, Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru sprijinul și cuvintele frumoase adresate corului la acest ceas aniversar.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 809, Ultimul acces: 2023-03-28 09:00:39