Colindatori mari si mici la Parohia Arad - Sega II - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Colindători mari și mici la Parohia Arad - Sega II

[2013-12-25]
În zilele de sâmbătă și duminică, respectiv pe 21 și 22 decembrie 2013, Parohia Ortodoxă Română Arad - Șega II, Protopopiatul Arad, a fost colindată de mai multe formații corale. Sâmbătă dimineață au fost prezenți în biserică micii colindători de la Grădinița „Palatul fermecat”. Aceștia au fost răsplătiți cu dulciuri, iar părinților acestora le-au fost oferite calendare pentru anul care vine.
Duminică, după Sfânta Liturghie, un grup de elevi de la Școala Generală nr. 18 au încântat inimile credincioșilor cu frumoasele și cristalinele lor glasuri care au vestit Nașterea Domnului, în acompaniament de chitară.
În aceeași zi seara, după slujba Vecerniei, Corala parohiei a susținut tradiționalul concert de Crăciun, sub bagheta dirijorală a Prof. Bărnău Nicolae. În deschiderea acestei manifestări, Pr. dr. Filip Albu a evocat în fața credincioșilor prezenți câteva dintre coordonatele fundamentale ale colindului, din perspectiva teologiei: „În primul rând, colindul aduce o veste, una specială, cea a Nașterii Pruncului Sfânt, care a schimbat cursul istoriei. Apoi, vestea aceasta este transpusă sub formă melodică, ca o imitare a cântului îngerilor din noaptea Nașterii Domnului, ceea ce conferă colindului o statură specială, prin aceea că el se află la granița dintre imnul bisericesc și cântarea laică... Astfel, colindul este deodată mărturisire de credință, un act de rugăciune și o perpetuare a unei tradiții strămoșești ce nu trebuie niciodată uitată”. Concertul a reunit un repertoriu bogat, cu piese noi și vechi, într-o manieră de interpretare inedită.
La final, Pr. Gheorghe Iova a felicitat pe membrii corului și pe dirijor, nu numai pentru păstrarea acestei datini, ci și pentru întreaga osteneală depusă pe parcursul întregului an când dau răspunsurile la Sfânta Liturghie, urând lor și credincioșilor prezenți sărbători pline de lumină și pace.
(Articol realizat de Pr. Filip Albu)

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 796, Ultimul acces: 2023-03-27 05:43:28