Nasterea Domnului vestita de copiii din Cocorastii Grind, Protoieria Ploiesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Nașterea Domnului vestită de copiii din Cocorăștii Grind, Protoieria Ploiești

[2013-12-25]
În Ajunul Nașterii Domnului, pe 24 decembrie 2013, la inițiativa Părintelui Paroh Bija Andrei - Mihail și cu implicarea domnului Vlad George, profesor de Religie Ortodoxă la Școlile Primare Cocorăștii Grind și Zalhanaua, s-a desfășurat în biserica Parohiei „Sfânta Treime și Sf. Cuv. Antonie cel Mare ”,din Cocorăștii Grind, Protoieria Ploiești, serbarea de Crăciun. La aceasta au participat marea majoritate a copiilor din sat, vestind prin colinde, poezioare și prin sceneta „Irozii”, acompaniați la orga de elevul Toader Ionuț, c㠄astăzi S-a născut Hristos, Mesia chip luminos”.
Cu acest prilej, părintele paroh a asemănat pe colindători cu magii și păstorii care au fost martorii Nașterii în lume a Fiului lui Dumnezeu și au vestit mai departe această bucurie. De asemenea, în cuvântul său, părintele i-a îndemnat pe cei prezenți să participe în număr tot la fel de mare și la Sfânta Liturghie de Crăciun, și nu numai, ca mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu, a precizat Dl. Vlad George, profesor de religie.
La sfârșit copiii prezenți au fost bucurați cu daruri, cărticele de rugăciuni și iconițe.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 767, Ultimul acces: 2023-03-27 21:31:04