Sarbatoarea Sfantului Arhidiacon Stefan, la Sibiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea Sfântului Arhidiacon Stefan, la Sibiu

[2013-12-28]
În a treia zi de Crăciun, IPS Mitropolit Laurențiu a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica “Nașterea Domnului” din Sibiu, iar la hram au participat vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ilarie Benchea, decanul Facultății de Teologie Ortodox㠄Sfântul Andrei Șaguna”, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, preoți din oraș și împrejurimi, președintele Consiliului Județean, Ioan Cindrea, prefectul Ovidiu Sitterli, rectorul Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, generalul Ghiță Bârsan și alți oaspeți.
Credincioșii au umplut biserica la Sfânta Liturghie, iar la final l-au colindat în cor pe IPS Mitropolit Laurențiu. Colindători dintre interpreții populari din Sibiu au adus în sufletele tuturor tradiționalele cântări de Crăciun din Ardeal.
În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu a subliniat virtuțile Sfântului Arhidiacon Ștefan, primul mucenici al Bisericii și pildă de viețuire creștină.
La final, potrivit mitropolia-ardealului.ro, ierarhul i-a oferit parohului bisericii, protopopul de Sibiu Ioan Coșa o bederniță, ca semn de prețuire pentru lucrarea pastorală și misionară din oraș, dar mai ales pentru cea socială de la cantina din demisolul lăcașului de cult, unde 50 de persoane nevoiașe primesc hrană zilnic.
Sărbătoarea s-a încheiat cu ceremonia acordării distincției „Crucea șaguniană pentru mireni” inginerului Ilie Carabulea, pentru sprijinul oferit de-a lungul timpului mai multor biserici din Arhiepiscopia Sibiului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 786, Ultimul acces: 2023-03-20 20:46:58