Preotii din Sibiu, in sobor la Vecernia celei de-a doua zi de Craciun - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Preoții din Sibiu, în sobor la Vecernia celei de-a doua zi de Crăciun

[2013-12-28]
În prima zi de Crăciun, la Catedrala mitropolitană din Sibiu s-a oficiat slujba Vecerniei și Litia pentru a doua zi de praznic, urmate de tradiționala recepție la reședința mitropolitană. Slujba Vecerniei a fost oficiată de Preasfințitul Andrei Făgărășanul, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului și un sobor format din toți preoții din Sibiu și împrejurimi. La slujba religioasă a participat Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, prefectului județului Sibiu, Ovidiu Sitterli, președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, parlamentari, autorități locale și județene și alți oaspeți, potrivit mitropolia-ardealului.ro. Credincioși au participat în număr mare la slujbele religioase și au primit binecuvântarea ierarhilor și a preoților.
La finalul slujbelor, IPS Mitropolit Laurențiu a transmis tuturor mesaje de felicitare și de binecuvântare și a subliniat vechimea tradiției de la Sibiu ca în prima zi de Crăciun, autoritățile locale și preoții din oraș să participe la o recepție în reședința mitropolitană.
“Am dorit ca sinaxa liturgică a tuturor preoților din cetate să aibă loc aici, în rugăciune și împreună cu adunarea cetății. Este o cinstire și o prețuire pe care le oferim cetății, iar reprezentanții cetății ni le oferă nouă la rândul lor. Nu este doar o simplă adunare, ci este o manifestare publică a unității noastre de slujire”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 818, Ultimul acces: 2023-03-28 06:05:39