Hramul parohiei „Nasterea Domnului” din München - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hramul parohiei „Nașterea Domnului” din München

[2013-12-28]
Parohia Nașterea Domnului din München și-a serbat hramul în ziua de Crăciun, la 25 decembrie 2013.
“Ziua de 25 decembrie, când întreaga suflare românească serbează Nașterea Domnului, corespunde cu hramul parohiei cu același nume din München. Înființată în anul 1976, parohia “Nașterea Domnului” încearcă, prin manifestările organizate de hram, și-n decursul Anului bisericesc, să mențină vii credința și obiceiurile românilor din acest oraș german”, ne-a transmis pr. Alexandru Nan.
În seara de Ajun a fost săvârșită slujba Vecerniei în biserica Sf. Willibrord din München, locul unde se oficiază toate slujbele din această comunitate. După slujbă, credincioșii parohiei în frunte cu parohul lor, pr. Alexandru Nan, au cântat colinde tradiționale din toate zonele României. Au fost interpretate și câteva colinde în limba germana, spre bucuria germanilor prezenți, proveniți din familii mixte. În prima zi de Crăciun, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către pr. paroh Alexandru Nan și de către fostul paroh, pr. Mircea Basarab.
“În cadrul Sfintei Liturghii, parcă urmând îndemnul ÎPS Mitropolit Serafim Joantă din Scrisoarea pastorală, s-au împărtășit foarte mulți copii și adulți. După Sfânta Liturghie, copiii care participă regulat la Cateheză, îmbrăcați în costume populare românești, au susținut un program artistic, spre bucuria și deliciul credincioșilor prezenți. Copiii au cântat colinde și au recitat poezii, fiind îndrumați de d-na Camelia Stoica. La sfârșitul serbării, copiii au primit daruri de la Moș Crăciun”, după cum a precizat pr. Alexandru Nan.
În a doua zi a marelui praznic, Sf. Liturghie a fost săvârșită de către PS Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, înconjurat de către preoții Alexandru Nan și Mircea Basarab. La momentul predicii, PS Părinte Sofian a vorbit despre rolul Maicii Domnului în iconomia mântuirii, subliniind curajul ei, de a accepta să-l nască pe Dumnezeu-Omul. După Sf. Liturghie a avut loc o agapă cu bucate tradinționale, pregătite cu multă dragoste de către credincioasele parohiei.
A treia zi de Crăciun a fost săvârșită Sf. Liturghie în cinstea Sf. Arh. Ștefan, primul martir creștin, aceasta fiind precedată de Acatistul sfântului.
Așa cum ne-a declarat pr. paroh Alexandru Nan: „Departe de casă, românii ortodocși din diasporă, încearcă să trăiasca bucuria sărbătorii Nașterii Domnului, participând la Sfintele Slujbe, cântând colindele învățate de la părinți și bunici și gustând bucatele tradiționale. Astfel, își manifestă bucuria și comuniunea, biserica devenind pe ei un al doilea acasă".

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 777, Ultimul acces: 2023-03-28 04:37:39