Taina smereniei lui Dumnezeu este si taina libertatii omului! - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Taina smereniei lui Dumnezeu este și taina libertății omului!

[2013-12-28]
Potrivit tradiției, și anul acesta, marți, 24 decembrie, după săvârșirea Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare, unită cu Vecernia, slujitorii și psalții Catedralei patriarhale au mers în procesiune cu icoana Nașterii Domnului la Reședința patriarhală, informează Ziarul Lumina. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a întâmpinat pe binevestitorii Nașterii Mântuitorului Hristos, i-a binecuvântat și le-a vorbit despre semnificația mersului cu icoana. Preoții slujitori, însoțiți de arhim. Timotei Aioanei, mare eclesiarh al Catedralei patriarhale, au cântat troparul Nașterii Domnului și au săvârșit o slujbă de Polihroniu. Preafericirea Sa a arătat în cuvântul de învățătură importanța praznicului Nașterii Domnului Iisus Hristos. „Ajunul Nașterii Domnului este o zi de post, dar totodată una de bucurie, bucuria care vine din multa rugăciune și din pregătirea pentru întâlnirea cu Hristos Domnul, Care tainic Se naște în sufletul celor care Îl așteaptă, Îl cheamă în rugăciune și Îl cinstesc prin credință și fapte bune. Binevestirea Nașterii Domnului pe care o săvârșesc în aceste zile preoții în casele credincioșilor este o icoană a lucrării misionare de binevestire, pe care păstorii din Betleem au făcut-o după ce au primit mesajul sfânt al Nașterii Domnului de la îngeri. Îngerii i-au învățat pe păstori și păstorii pe locuitorii Betleemului care este semnificația sau lumina sfântă a tainei Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos în peștera din Betleem“, a spus Întâistătătorul Bisericii noastre.
„Binevestim iubirea nesfârșită a Sfintei Treimi“
În continuare, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a arătat că primirea icoanei cu chipul Nașterii Domnului din Fecioara Maria este o binecuvântare pentru credincioși și pentru casele acestora. „Se binecuvântează casele care primesc icoana Nașterii Domnului, se aduce bucurie și ceea ce au binevestit prin multe colinde tinerii, acum confirmă păstorii Bisericii. Colindătorii preînchipuie cetele îngerești care au cântat la Betleem în noaptea sfântă a Nașterii Pruncului Iisus «Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire!», iar păstorii Bisericii, preoții și diaconii merg din casă în casă și vestesc și confirmă vestea cea bună a Nașterii Domnului Iisus Hristos. Astfel, noi împlinim nu o simplă tradiție folclorică, ci împlinim o tradiție sfântă, evanghelică și apostolică prin această frumoasă binecuvântare pe care ne-o aduce prezența icoanei Nașterii Domnului. Binevestim iubirea nesfârșită, mai presus de înțelegere, a Preasfintei Treimi pentru umanitate. Prin această binevestire se formează sensul vieții. Știm că Hristos Se naște și crește pentru ca să ne mântuiască. El coboară într-o lume bolnavă, marcată de păcat și moarte, ca să ne vindece de păcat și de moarte și să ne dăruiască viața veșnică. Fiul lui Dumnezeu Se face Fiul omului ca oamenii să poată deveni prin har fii ai lui Dumnezeu. El coboară la noi pentru a ne ridica pe noi în Împărăția iubirii Preasfintei Treimi. Această taină a smereniei lui Dumnezeu este și taina libertății omului“, a subliniat Patriarhul României. La final, psalții Catedralei patriarhale au cântat colinde tradiționale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 737, Ultimul acces: 2023-03-24 03:23:50