Nasterea Domnului la Beirut - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Nașterea Domnului la Beirut

[2013-12-27]
În perioada 23-28 decembrie 2013, credincioșii români din Liban l-au avut în mijlocul lor pe Pr. Gheorghe Costea, preotul comunității ortodoxe române din Siria și Liban, împreună cu care s-au bucurat de marea sărbătoare a Nașterii Domnului. Războiului civil din Siria a făcut imposibilă deplasarea Părintelui Gheorghe Costea la Damasc pentru a vesti Nașterea Domnului și credincioșilor români din Siria.
Slujba sărbătorii Nașterii Domnului a fost oficiată la Biserica „Sfânta Ecaterina” din cadrul Spitalului grec-ortodox „Sfântul Gheorghe” din cartierul Ashrafiye. La slujba au participat aproximativ 40-50 de persoane, printre care s-au aflat: Excelența Sa Domnul Dan Sandovici, Ambasadorul României la Damasc, Excelența Sa Domnul Victor Mircea, Ambasadorul României la Beirut, Domnul Constantin Bulearca, consulul Ambasadei României, Domnul Dr. Melhem Saber, președintele Asociației Romania-Levant (Asociația românilor din Liban) și d-ra Nathalie Denise Bekai, vicepreședinte al Asociației Romania-Levant, după cum ne-a informat Părintele Gheorghe Costea, preotul Comunității creștin-ortodoxe române din Siria și Liban.
La sfârșitul slujbei fiecare credincios prezent a primit o iconiță cu Nașterea Domnului, Pastorala de Crăciun și Calendarul creștin-ortodox pentru anul 2014, oferite prin grija Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 906, Ultimul acces: 2024-04-15 05:28:23